Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Welkome thuisoverwinning tegen Scherpenzeel

Strijd, passie en vriendschap. De 2e competitiewedstrijd van SJC in dit nieuwe voetbalseizoen is in deze 3 woorden opnieuw perfect samengevat. En op grond daarvan mag de 2-1 overwinning dan ook best ‘terecht’ worden genoemd. Maar, het had anders kunnen lopen want gemakkelijk ging het dus zeker niet.

Voorafgaande aan de wedstrijd klonk er langdurig applaus. Dat was de manier waarop men de recent overleden SJC’er Ben Zonneveld wilde herdenken. Geheel in stijl van de altijd positieve en optimistische SJC’er was er niet de traditionele minuut stilte, maar deze waarderingsuiting.
Direct na het beginsignaal wilde SJC het initiatief. En geheel volgens de planning viel al na bijna 10 minuten de 1-0. Een geweldige dieptepass werd door een attente en handige Wesley Haasnoot in volle overtuiging aangenomen en zijn voorzet bereikte bij de eerste paal een gretige Tom Duindam; die de SJC-aanhang vervolgens liet juichen.

Een 2e doelpunt hing vervolgens even in de lucht maar Scherpenzeel herpakte zich snel.  Een perfecte ingreep van centrale SJC-verdediger Anouar Benchellal in de 16 van SJC bracht even schrik toen zijn tegenstander ging rollebollen. Maar ook scheidsrechter Bas van Dongen was scherp, hij constateerde een schwalbe en trok geel. Scherpenzeel voerde de druk op en zocht op het middenveld de combinatie om SJC daardoor uit elkaar te spelen. Dat lukte maar gedeeltelijk en het team van IJzendoorn liet zien bereid te zijn om keihard voor elkaar te werken. Waardoor er in die periode voor Scherpenzeel simpelweg geen doorkomen aan was. Daarnaast beet SJC via een tweetal snelle tegenaanvallen ook van zich af. Toch kwam Scherpenzeel na een knullig ogend misverstand op 1-1.

Naar mate de eerste helft vorderde werd SJC slordiger in de passing. Het gebrek aan Noordwijkse creativiteit op het middenveld kon slechts met heel hard werken worden gecompenseerd. En op slag van rust kwam er de gewenste voorsprong.
Bij een via trainingen ingestudeerde corner kon de mee opgekomen Anour Benchellal raak koppen:2-1. En met die stand brak de rust aan.

Direct na de rust noteerde we 2 doelpogingen van SJC. Eerst was het de ijverige Chris Hoogervorst die de keeper testte. Vervolgens probeerde DJ van den Oever het met een volley. De ervaren speler constateerde net als iedereen een sterker wordend Scherpenzeel en riep wat later zijn mede spelers toe: ’Kom op SJC, een tandje erbij.

Na een uur spelen kwam Scherpenzeeltrainer met een eerste dubbele wissel. SJC moest daarop steeds verder terug. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen maar tot uitgespeelde kansen kwam Scherpenzeel niet. Een schot vanaf de 16 richting de benedenhoek werd door Lex Hoogervorst uitstekend gepareerd. Andere aanvallende pogingen strandden stuk voorstuk in schoonheid of op de robuuste SJC-verdediging.

Met Ralph van Oosten voor Roy van Leeuwen gaf IJzendoorn kennelijk aan dat hij de 2-1 wilde koesteren. De druk op het SJC-middenveld bleef echter onverminderd hoog maar ook in de slotfase creëerde Scherpenzeel geen echte uitgespeelde kansen. Met Motta El Yaakoubi voor Tom Duindam en vervolgens ook nog Jelle van Went voor DJ van den Oever kreeg het team extra vers bloed. Met kunst en vliegwerk maar vooral ook met strijdlust en passie hield SJC stand. Daarbij moest SJC ook nog, de door scheidsrechter Van Dongen toegevoegde ruim 10 minuten extra speeltijd, doorworstelen. Daarin trok de scheids bovendien nog een aantal gele kaarten. Na 104 minuten voetbal blies de referee af en was en bleef de einduitslag, tot grote opluchting van alles wat zwartwit ademt, 2-1 in het voordeel van SJC.

SJC speelt zondag 8 september een uitwedstrijd in Oudorp (gemeente Alkmaar) tegen Kolping Boys. Zij verloren hun eerste 2 wedstrijden en zullen er dus extra op gebrand zijn om tegen SJC voor de ommekeer te zorgen. Vorig seizoen werden zij kampioen in de eerste klasse en veroverde zij de districtsbeker. Ook zij vormen een hecht team, waar niet zomaar even van gewonnen zal kunnen worden.