Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

VVOG - SJC 2-0

VVOG te sterk voor SJC 2-0 

Voor de 8e competitiewedstrijd was er voor SJC eerst de 125km busreis naar Harderwijk 

Het werd uiteindelijk een vermakelijke wedstrijd die door VVOG verdient werd gewonnen. Maar waarin wel een aantal spelmomenten zaten die zomaar voor een heel andere uitslag hadden kunnen zorgen. 

Sportpark ‘de Strokel’ bleek een hele fraaie voetbalarena waar in het fraaie nazomerweer de omstandigheden optimaal leken voor een lekkere pot voetbal. Na het beginsignaal werden de plannen van trainer Gert Kruys direct duidelijk. SJC werd onder druk gezet wat resulteerde in een viertal corners in de eerste 10 minuten. Toch kreeg SJC de eerste grote kans. Maar het schot van Wesley Haasnoot vloog net langs de 2e paal. Even later kopte SJC-verdediger Benchellal vanuit een corner helaas over de lat. SJC werd een grote kans ontnomen na een zeer discutabel momentje van vermeend buitenspel. 

SJC oogde brutaal maar had in VVOG wel een moeilijke tegenstander die bleek te beschikken over veel balvaardigheid en individuele snelheid. 

Waardoor SJC een aantal malen alle zeilen bij moest zetten om een eerste treffer te voorkomen. 

Lex Hoogervorst toonde zich weer een betrouwbare sluitpost maar ook hij kon in de 19e minuut niet voorkomen dat de 1-0 werd binnengeschoten. De basis was een vlotlopende Harderwijkse aanval waarbij overigens in het hart ven de SJC-verdediging wel heel veel ruimte werd weggegeven. SJC zocht daar waar mogelijk naar de juiste combinaties maar de zeer ervaren VVOG’ers onderbraken de aanvallende poging door, vaak rond de middellijn, de nuttige overtredingen op het juiste moment te maken. Waardoor er van een overwogen opbouw door de zwartwitten geen sprake kon zijn. 

Na ruim 20 minuten moest DJ van den Oever worden gewisseld van wege een blessure aan de bilspier. Middenvelder Ralph van Oosten verhuisde naar de rechtsbackpositie en de van zijn knieblessure herstelde invaller Vincent ter Burg, nam zijn vertrouwde plekje op het middenveld weer in. 

In de slotfase van de eerste helft drong VVOG nog even nadrukkelijk, aan wat slechts resulteerde in een drietal buitenspelgevallen. SJC leek in de 45e minuut voor een perfecte treffer te zorgen. Maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een zeer discutabele constatering op een bijzonder cruciaal moment. Na de thee kwam Dirk Draijer centrale verdediger Anouar Benchellal vervangen eb die kon direct al de druk van VVOG ervaren. En bovendien ook niet voorkomen dat in de 53e minuut de 2-0 op het scorebord kwam. 

SJC wankelde maar had deze middag in Jelle van Went een uitblinker; die verdedigend en opbouwend een belangrijke bijdrage kon leveren aan de stabiliteit bij SJC. Maar SJC vond helaas geen antwoord op de regelmatige onderbrekingen op het middenveld. Waardoor men weer werd gedwongen de lange bal op de spitsen te gebruiken. 

Met Gerson Pisas voor Roy van Leeuwen en Motta voor Chris Hoogervorst ging SJC in de slotfase op zoek naar noodzakelijke treffers. Dat zorgde wel voor iets meer druk naar voren maar de grootse mogelijkheden waren er vervolgens voor VVOG. Uiteindelijk eindigde de strijd in een 2-0 overwinning voor de Harderwijkers. 

De conclusie mag zijn dat zij daar, gezien de wijze van spelen, de balvaardigheid en de slimheid ook recht op hadden. Toch waren er dus ook de genoemde belangrijke momenten, die de wedstrijd zomaar hadden kunnen doen kantelen. Ook al omdat SJC, vooral als team lijkt te groeien en daardoor een van zijn aantrekkelijkste wedstrijden speelde. Waarin bij het combineren, wel het noodzakelijke vernuft en een stabiele factor, duidelijk nog ontbraken.

Zaterdag voor SJC de thuiswedstrijd tegen Odin ’59. Zij verloren heel nipt van het sterke DVVA. Waardoor zij nu, met 6 punten achterstand op SJC, de 14e plek op de ranglijst innemen. 

SJC: Lex Hoogervorst, DJ van den Oever (24e Vincent ter Burg) Anouar Benchellal (45e Dirk Draijer) Jelle van Went, Jordy Groot, Stef van der Zalm, Chris Hoogervorst (69e Motta El Yaakoubi) Ralph van Oosten, Roy van Leeuwen (60e Gerson Pisas), Tom Duijndam, Wesley Haasnoot.