Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Voorbeschouwing Marcel IJzendoorn

IJzendoorn gematigd optimistisch 

Trainer Marcel IJzendoorn liet ons desgevraagd weten dat het basisteam wat aantrad tegen UVS wel ongeveer het team is waarmee hij de komende competitie van start zal gaan. IJzendoorn is met ons eens dat SJC goed heeft gepresteerd in de voorbereiding maar meldt ook direct: ‘Kampioen zijn van de voorbereiding is bepaald geen titel. Natuurlijk voelt het allemaal positief maar we zijn als technische staf nog steeds bezig om nieuwe spelers in te passen en om samen met de spelers te komen tot de juiste voorwaarden om als het erop aan komt, optimaal te presteren. Daartoe hebben we steeds in diverse samenstellingen gespeeld en hebben de spelers allemaal ruim speeltijd gekregen. Maar we zijn nu wel op het punt gekomen dat we de eerste keuzes moeten maken.’ 

De trainer beaamt dat SJC in de breedte sterker is dan vorig seizoen maar is daarnaast gematigd optimistisch: ‘We zijn nadrukkelijk bezig met een teamproces. Ik heb mijn spelers bijvoorbeeld voorgehouden dat het basiselftal van de eerste wedstrijd niet het basisteam van 1 december hoeft te zijn. We blijven via de trainingen hard werken om ons als groep telkens weer te verbeteren. Maar daarnaast besteden we aandacht aan de details die spelers individueel sterker kunnen maken’. 

Volgens de trainer zal beter presteren zeker nodig zijn omdat SJC een meer dan zware competitie wacht. ‘We krijgen te maken met sterke nieuwkomers zoals o.a. Scherpenzeel en Barneveld als vervangers voor BOL en ARC. Terwijl ook de bestaande tegenstanders zich allemaal nadrukkelijk versterkt blijken te hebben. We zullen niet zomaar een plek in het linker rijtje kunnen veroveren. Maar daar gaan we natuurlijk wel voor.‘ En de trainer is positief over de eenheid die de groep nu al lijkt uit te stralen. 

Terwijl supporters, na de goede voorbereidingsresultaten en de komst van een aantal goede spelers, grote verwachtingen bleken te hebben, horen we dus nu gematigd optimisme vanuit de technische staf van SJC. En dat lijkt, ondanks de op papier goede resultaten in de voorbereiding, toch wel realistisch te zijn. Want SJC is niet de enige ploeg die zich in de breedte heeft versterkt en een goede voorbereiding heeft afgesloten. 

Tegen Hollandia begint SJC in ieder geval nog zonder Ralph van Oosten die na een 5e gele kaart in de laatste wedstrijd met een schorsing aan het nieuwe seizoen begint. En onzeker is bovendien of Gerson Pisas op tijd fit zal zijn.