Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Valse start met verlies tegen Hollandia

De uitwedstrijd tegen Hollandia, wat een mooie start van het nieuwe seizoen had moeten worden resulteerde uiteindelijk in een grote teleurstelling. Binnen 10 minuten verdween alle hoop op een goed resultaat omdat er toen al een 2-0 achterstand op het scorebord stond.

Voor de supporters zo’n herkenbare wedstrijd waarin alles al snel misging, een wedstrijd zoals we er vorig seizoen ook al een aantal moesten ondergaan. SJC werd ook nu, net als vorig seizoen bijvoorbeeld tegen WV-HEDW, door een overigens zeer goed georganiseerd spelend Hollandia, op alle fronten afgetroefd.
Nadat keeper Lex Hoogervorst in de 3e minuut bij een corner nog adequaat ingreep veranderde al snel het beeld van de wedstrijd. Wat twijfelachtig ingrijpen op het middenveld kon in de 6e minuut een gretig Hollandia de SJC-verdediging verrassen: 1-0.  En drie minuten later was het alweer raak. Een ongevaarlijk ogend schot van buiten de 16 werd heel ongelukkig van richting verandert, waardoor Lex Hoogervorst kansloos was: 2-0.

Dit bracht SJC  natuurlijk in een onmogelijke situatie. Maar de ploeg leek zich enigszins te herpakken. Hoewel toen ook al kon worden vastgesteld dat het in de voorbereiding goed functionerende middenveld, deze middag heel onzichtbaar bleef. Maar gestreden werd er wel ook nadat SJC na bijna 40 minuten de 3-0 moest incasseren. Een zeer onterecht toegekende strafschop werd door Hollandia met zichtbare wellust verzilverd. SJC kreeg een paar spelhervattingen te nemen en bij een fraai genomen corner werd de bal door Hollandia ternauwernood uit het doel gehouden.

Na de rust moest het dan gaan gebeuren En met een fraaie goal van Jordy Groot werd er enige hoop gewekt. De aanvoerder schoot van net buiten de 16, via binnenkant paal, perfect raak: 3-1.
Maar die hoop bleek onterecht want SJC bleek vervolgens simpelweg niet in staat om Hollandia ook maar enigszins echt pijn te doen. Elke dominantie ontbrak, helemaal toen vervolgens binnen één minuut een vierde tegentreffer moest worden geïncasseerd. De 4-1, wat uiteindelijk ook de eindstand werd, was de afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Het ontbrak bij SJC deze middag niet aan strijdlust maar te veel spelers haalden simpelweg niet het niveau van de 4e divisie.  Er kwamen nog wel wat mogelijkheden uit spelhervattingen en misschien een niet gegeven strafschop. Maar SJC werd steeds afgetroefd op felheid en inzet.
Na afloop was trainer Marcel IJzendoorn dan ook zwaar teleurgesteld. ‘Geen moment haalde we het niveau wat we in de afgelopen weken moeiteloos leken te kunnen spelen. We werden door Hollandia op alle fronten afgetroefd. En zelf vergaten we ook nog eens om kansen ook te verzilveren. Mijn ploeg heeft zeker echt inzet gestreden maar dat is op dit niveau zeker niet voldoende. Het was een deceptie, feitelijk was het al na 10 minuten geen wedstrijd meer’, aldus een terneergeslagen coach IJzendoorn.
Zaterdag speelt SJC tegen Scherpenzeel. Zij wonnen met 2-0 van DVVA. SJC zal zich, na deze eerste oorwassing, dienen te revancheren.

Opstelling SJC: Lex Hoogervorst; DJ van den Oever, Sven Wisselink (57 Anouar Benchellal), Max de Haas, Jordy Groot; Vincent ter Burg, Stef van der Zalm, Chris Hoogervorst; Roy van Leeuwen, Wesley Haasnoot (68 Tom Duindam), Gerson Pisas (68 El Yaakoubi).