Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

slot van het seizoen 23-24

IJzendoorn analyseert: ‘We hebben gestreden voor wat we waard zijn’
 
Zaterdagavond vierde SJC in ons eigen clubhuis het feest dat paste in de sfeer van de grote opluchting. Een te verwachten groot feest, na de ontlading die er na het gelijke spel tegen Swift kwam.  Omdat er vooraf toch spanning en onzekerheid waarneembaar was bij de technische staf, de spelersgroep en het verantwoordelijke clubkader. Want niet verlangde naar het scenario dat een langer verblijf in de 4e divisie zou moeten worden afgedwongen door deelname aan een nacompetitie.
 
Na een nachtje slapen mochten we met trainer/coach Marcel IJzendoorn nog even napraten over het resultaat van deze wedstrijd en het hele bijzondere competitieverloop. Bij iedereen was er dus opluchting en IJzendoorn omschreef het kort na de wedstrijd zo: ‘We hebben het gered, wat een middag! Heerlijk! 
 
In de euforie vergat IJzendoorn even dat het een ‘avondwedstrijd’ betrof maar het paste allemaal precies bij de ontlading die bij iedereen werd waargenomen. Na de noodzakelijke nachtrust liep er door de analyse van het afgelopen seizoen de rode draad, dat er veel onverwachte hobbels moesten worden genomen. IJzendoorn: ‘We kregen na de hele matige seizoenstart met een onnodig gelijkspel tegen Alphense Boys en de ruime nederlagen tegen Hoogland en WV-HEDW, al snel te maken met het wegvallen van belangrijke speler uit onze verdediging. Emin Vlasaku en Demir Strojil haakten onverwacht af en het trieste verhaal rond de heftige blessure van Nick Lim kennen we. Daarnaast misten we spits Tom Duindam, die nog herstellende was van lichamelijke tegenslagen. Nadat we na de winterstop ook nog te maken kregen met het vertrek van de op meerder plekken inzetbare Timo Verweij, waren we genoodzaakt om opstellingen en strijdwijzen opnieuw aan te passen.’
 
IJzendoorn zag net als wij een aantal onnodige nederlagen maar ook verrassend uit het vuur gesleepte winstpartijen. IJzendoorn: ‘Wij hebben gestreden voor wat we waard waren en daarbij hoorden ook de zeer onverwachte en onnodig, soms grote nederlagen tegen de verschillende laagvliegers, zoals Alphense Boys, WV-HEDW en DHSC.  Daarnaast pakten we tegen o.a. Hollandia, Hoogland en Purmersteijn in de maanden februari en maart, op basis van meer dan 100% strijdlust, 13 punten. Waarna het eigenlijk toch nog spannend werd omdat wijzelf soms ernstig verzaakten en anderen clubs onverwacht toch punten pakten.’
Het ging allemaal niet van een leien dakje. Maar uiteindelijk geldt de wet dat je na afsluiten van een competitie meestal gewoon staat op de plek waar je thuishoort. En dat is in het geval van SJC een 12e plaats in de 4e divisie.
 
Inmiddels is de voorbereiding op het nieuwe seizoen al weer opgestart. Het trainings- en oefenwedstrijdschema is aan de spelers en begeleiding al bekend gemaakt.
De technische staf, met naast Marcel IJzendoorn assistent Marco Grevinga, verzorger Frank Godijn en keeperstrainer Richard Hartevel, werkt deze week echter nog één afscheidstraining af en hierna zijn er voor hen even een paar weken geen voetbalvelden.
Maar al heel snel zal de draad toch weer worden opgepakt in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Het is daarbij nog wel afwachten hoe SJC wordt ingedeeld. Want door de regionale indeling kan het zijn dat er volgend jaar in zuidelijke richting zal moeten worden gereisd. De competitiestart voor de 4e divisie is in ieder geval in het weekend van 24 en 25 augustus.