Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC wint va Forum Sport met 1-0

De steeds betere resultaten in de oefencampagne lokten zaterdag middag, met een wedstrijd tegen Forum Sport op de affiche, opnieuw een behoorlijk aantal belangstellenden naar de Lageweg. En die werden getrakteerd op een overwinning. Maar de 1-0 was volgens velen toch een te mager resultaat tegen een zich dapper manifesterend Forum Sport.

SJC begon deze keer met Roy Haasnoot in het doel. Voor hem bestond de verdediging uit Dirk Jan van den Oever, Sven Wisselink, Max de Haas en aanvoerder Jordy Groot. Op het middenveld deze keer Stef van der Zalm, Chris Hoogervorst en Vincent ter Burg. Aanvallend opereerden Wesley Haasnoot, Roy van Leeuwen en Gerson Pisas.

De openingsfase was duidelijk voor Forum Sport. Ook al omdat SJC wat schuchter achterover stond waardoor de aanvalslust van Forum Sport pas op eigen helft kon worden onderbroken. De achterste lijn opereerde naar behoren en keeper Roy Haasnoot maakte direct een betrouwbare indruk.

Toen SJC, na ruim 20 minuten spelen, heel langzaam wat verder opschoof over de middenlijn konden wat kansjes worden gecreëerd. En dat had tot gevolg dat er op het middenveld ook met veel minder schroom werd geduelleerd.

Verdedigend bleven Max de Haas en Sven Wisselink fier overeind en konden soms in aanvallend opzicht, met nadrukkelijke steun van Chris Hoogervorst en Vincent ter Burg, hun steentje bijdragen.

Na ruim een half uur spelen konden de SJC-supporters opgelucht ademhalen, nadat een zondagsschot van Forum Sport op de lat spatte. Dat was het sein voor SJC om meer initiatief te gaan tonen. Het directe zichtbare gevolg waren respectievelijk een gevaarlijk genomen corner, een grote kans plus nog een mogelijkheidje voor Gerson Pisas en een dreigende situatie na een actie van Wesley Haasnoot.

Het rustsignaal kwam tijden een blessurebehandeling van Jordy Groot die een flinke elleboogstoot had moeten incasseren.

Na de thee kwam Ralph van Oosten Jordy Groot vervangen en nam Motta El Yaakoubi de plek in van Roy van Leeuwen. Ook Forum Sport zette wisselspelers in maar aan het spelbeeld veranderde er niet zoveel. Ralph van Oosten liet zich nadrukkelijk ook aanvallend gelden, maar tot echt vlot lopende combinaties kwam het feitelijk niet.

Ook Anouar Benchellal en Dirk Draijer kregen weer speelminuten evenals Mark Turk en Timo Heemskerk. Het enige al aangekondigde doelpunt kwam via een penalty van Stef van der Zalm.

De sterk spelende routinier liet de Voorburgse goalie kansloos: 1-0.

Aan beide kanten deden zich nog mogelijkheden voor waarbij de grootste kansen toch voor Forum Sport waren. Het bleef echter bij die 1-0 en daardoor schreef SJC er weer een oefenoverwinning bij. Dinsdag 13 augustus, op bezoek bij RCL, wordt er toch meer verwacht van dit sterke en vooral complete voetbalteam. De wedstrijd in Leiderdorp begint om 20.00