Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC wint ook van Kolping Boys

Een serieuze voorbereiding, te beginnen met o.a. aangepast trainen en een duidelijk strijdplan. Deze strijdwijze zo veel mogelijk afstemmen op wat je te weten bent gekomen van de tegenstander. En dan op de wedstrijddag te horen krijgen dat er twee basisspelers ziek zijn.

Dat zou je  een tegenslag kunnen noemen. En daar kreeg trainer IJzendoorn mee te maken kort voordat de reis naar Oudorp moest worden gemaakt om daar tegen Kolping Boys te spelen.

Met Motta El Yaakoubi en Dirk Draijer als vervangers van de zieke Wesley Haasnoot en Anouar Benchellal begon SJC vol goede moed aan de strijd, pas nadat scheidsrechter Anne Greveling daar het signaal voor had gegeven. En al snel moesten IJzendoorn en zijn mannen een volgende tegenslag incasseren. Omdat Kolping Boys al in de 7e minuut op voorsprong kwam: 1-0. Meegereisde supporters kregen even een ‘deja vu’ maar al snel werd duidelijk dat SJC de betere ploeg in het veld had staan. En men wel bereid bleek te willen knokken. Maar voetballen gaat nadrukkelijk om doelpunten maken en daar moest deze middag heel lang op worden gewacht. Want de kansen waren er wel maar de bal wilde er vooralsnog niet in. Motta werd wel is waar een plaag voor zijn directe tegenstander en Tom Duindam kreeg mogelijkheden maar bij het rustsignaal stond er nog steeds 1-0 op het scorebord.Met Ralph van Oosten voor Roy van Leeuwen ging SJC na de rust op jacht naar de gelijkmaker. En het was diezelfde Ralph van Oosten die na bijna 70 minuten voetbal voor de opluchting zorgde: 1-1. SJC bleef dominant, verhoogde zelfs de druk en 10 minuten later was er ook de winnende treffer. Chris Hoogervorst beloonde zich aan het slot van een gedegen aanval voor zijn harde werken: 1-2.

De winst was binnen en hoewel de uitslag best groter had mogen uitvallen, kon iedere SJC’er er tevreden mee zijn. Met 6 punten uit 3 wedstrijden en een gedeelde 4e plaats doet SJC mee in de 4e divisie. Zaterdag zal het in de thuiswedstrijd tegen het sterke Amsterdamse DVVA niet zo gemakkelijk worden. Maar met de eerder getoonde strijdlust en de steun van het thuispubliek zal SJC het de Amsterdammers best heel moeilijk kunnen maken.