Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC wint in Leiderdorp met 1-5

SJC wint in Leiderdorp met 1-5
 
Dinsdagavond boekte SJC op een kunstgrasveld in Leiderdorp een ruime, maar feitelijk weinig overtuigende zege, op 2e klasser RCL.
Want nadat de eerste helft met een 1-1 gelijke stand was afgesloten bracht de Leiderdorpse trainer Alex Redel en bijna compleet ander team binnen de lijnen. Ook de uitblinkende routiniers Vijlbrief (33) en Sven Verlaan (30) moesten na de thee hun plaatsje afstaan en dat alleen al scheelde een slok op een borrel. 
SJC begon met Willem Beuk in het doel en Dirk Jan van den Oever, Anouar Benchellal, Max de Haas en Jordy Groot als laatste linie. Op het middenveld deze keer Motta El Yaakoubi, Stef van der Zalm, Ralph van Oosten en in de voorste lijn Roy van Leeuwen, Tom Duindam en Wesley Haasnoot. Gerson Pisas moest met een enkelblessure afhaken.
Direct al bleek dat RCL zich niet zomaar liet wegspelen. SJC probeerde kennelijk vroeg druk op de Leiderdorpers te zetten, terwijl RCL heel duidelijk de kat uit de boom wilde kijken.  SJC kreeg via enkele spelhervattingen mogelijkheden maar veel meer ook niet.  RCL loerde op kansjes en kreeg die door SJC te bestoken met slimme steekpasses naast een zichtbaar gecontroleerde balcirculatie. Bij het uitverdedigen bleef SJC moeite houden om de bal naar de juiste kleur af te spelen. En daarnaast bleek ook al snel dat er deze avond van vlotlopende combinaties via de vleugels geen sprak zou zijn.
Na ruim een kwartier spelen viel de nauwelijks te vermijden 1-0. Volkomen vrijstaand voor de kansloze Willem Beuk liet een gretige RCL-spits het net bollen. 
Hierna zocht SJC wat meer de diepte maar oogstrelend was het allemaal zeker niet. Een zeer fraaie volley Jordy Groot zorgde een kwartier voor de rust wel voor de gelijkmaker.  Over een vol strafschopgebied heen vloog het leder vervolgens ook hoog over een verbouwereerde keeper, naar de verre hoek en trof doel: 1-1.
 
Na de rust kwam Vincent ter Burg in het veld voor de met een lichte liesblessure kampende Dirk Jan van den Oever.  Al snel wist Stef van der Zalm de 1-2 te maken en daarna werd het toch kat en muis. En natuurlijk was er vervolgens de bekende wisselcarrousel.
 
Via Motta El Yaakoubi, Wesley Haasnoot en Mark Turk werd een 1-5 eindstand bereikt. Zoals al gezegd, een geflatteerde weergave van de kracht van dit SJC.
 
Zaterdag 17 augustus wacht de selectie van Marcel IJzendoorn op de Lageweg nog een keer intensief oefenen tegen het Leidse UVS. Het is te verwachten dat coach IJzendoorn dan met het basiselftal zal aantreden dat hij inmiddels voor ogen heeft. En dan zal ook iets duidelijker worden wat voor dit SJC in dit komende seizoen de technische en tactische mogelijkheden zijn. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur