Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC pakt de verdiende winst na een zeer goede 1e helft

SJC pakt de verdiende winst na een zeer goede 1e helft

Na de welkome winst van vorige week in Alkmaar tegen Kolping Boys was SJC er alles aan gelegen om nu ook in de thuiswedstrijd de volle winst te bemachtigen. Vooraf was er wel de overtuiging dat er gewonnen kon worden maar ook de wetenschap dat SJC een geduchte tegenstander zou hebben in het dit jaar gepromoveerde Door Vrienschap Verenigd Amsterdam, kortweg DVVA.
 
Bij SJC bestond de voorhoede deze keer uit spits Tom Duindam en de vleugelspelers Motta El Yaakoubi en Wesley Haasnoot. Met als aanvallend ingestelde mddenvelders Chris Hoogervorst en Stef van der Zalm. In de laatstelijn deze keer, naast vleugelverdedigers Jordy Groot en DJ van den Oever de centrumverdedigers Dirk Draijer en Max de Haas.
De Amsterdammers begonnen na de winst van vorige week op het eveneens Amsterdamse Swift, vol overtuiging en toonden direct al hun balvaardigheid en de aanvallende bedoelingen. 
 
Daartegenover stelde SJC een duidelijk zichtbaar collectief dat bereid was meters te maken en daarbij ook de snelle weg naar voren te zoeken. Niet alleen met lange halen maar deze keerveel meer via de combinatie en de gerichte verre pass. Na ruim 10 minuten leverde dit de vediende 1-0 op. De opkomende DJ van den Oever benutte de vrije ruimte die hem werd verschaft op het middenveld. Met een zuivere trap zocht hij de spitsen. Tom Duindam bleek de bliksemafleider en de volledig vrikgelaten Chris Hoogervorst kon daarvan profiteren. Zijn kopbal was onhoudbaar voor keeper: 1-0.
DVVA  lek even van de schrik te moeten bekomen en SJC greep het initiatief. Verdedigend ging het na behoren en ook keeper Lex Hoogervorst liet zich niet zomaar verschalken. Verdiende zelfs nog een opendoekje na een meer dan uitstelkende redding. In die periode wist Motta zich vaker te onderscheiden en hij had helaas weinig fortuin bij de afronding na een perfect ogende combinatie met Stef van der Zalm.
Met een dominant SJC ging richting het rustsignaal. Maar juist voordat de 45 minuten waren gespeeld, sloeg diezelfde Chris Hoogervorst, vanuit een razendsnelle counter en op aangeven van Motta, opnieuw toe: 2-0. Dat betekende dat de thee in de SJC-kleedkamer natuurlijk voortreffelijke smaakte en bij de Amsterdammers een bittere nasmaak achterliet.
Het te verwachten Amsterdamse offensief zorgde direct voor extra druk op de SJC-defensie maar tot grote kansen kwamen de Amsterdammers nog niet direct. SJC verdedigde attent en daar waar nodig stond Lex Hoogervorst dus zijn mannetje. Toch kwam er een aansluitingstreffer. Van Herwijnen kon profiteren van het twijfelachtig ingrijpen van de SJC-verdedigers. De gretige spits vond het net achter de kansloze Lex Hoogervorst.2-1.
Hierna golfde het spel wat heen en weer. De Amsterdammer kregen daarbij misschien wel de beste mogelijkheden maar ook SJC liet zich gelden en een inzet van Tom Duindam had een beter lot verdiend.
Roy van Leeuwen mocht Wesley Haasnoot vervangen en Ralph van Oosten kwam voor Motta El Yaakoubi. En de slotfase mocht ook Anouar Benchellal zijn opwachting maken. In die absolute slotfase was er voor SJC nog bijzonder angstig moment maar een van dichtbij ingeschoten bal vloog meters over het doel.
 
De eerlijkheid gebied te zeggen dat het de Amsterdammers soms ontbrak aan het nodige fortuin. Maar per saldo was SJC toch vooral de eerste helft de dominante ploeg Toen er met de nodige lef werd gespeeld en vooral met veel overleg gecombineerd. De 2e helft werden de combinaties minder en zagen we meer de opportunistische lange bal. Maar daar maalde geen zwartwitsupporter om. De volle winst was voor SJC en dus konden de 3 punten aan het totaal worden toegevoegd. Dat betekent dat SJC na 4 wedstrijden de gedeelde 4e plaats inneemt met 9 punten uit 4 wedstrijden.
 
De volgende wedstrijd van SJC is opnieuw een zaterdagse thuiswedstrijd tegen hel Amsterdamse Swift. Geen katje om zonder handschenen aan te pakken. 

De videoverslag van Bollenstreek Omroep kunt u hier vinden.