Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC oefent tegen IJsselmeervogels: 0-2

Voorafgaande aan de oefenwedstrijd SJC- IJsselmeervolgels was er een minuut stilte in verband met het recent overlijden van Ben Zonneveld. Met een respectabel aantal toeschouwers begonnen beiden ploegen op een zonovergoten en warmte stralend kunstgrasveld aan de Lagewegzijde.
Voor SJC de vraag of er tegenstand kon worden geboden tegen de toch wel legendarische voetbalclub uit Spakenburg. Die recentelijk met een 8-2 overwinning de oren waste van HHC Hardenberg. Maar uiteindelijk bood SJC de bezoekers meer dan behoorlijk tegenstand.
SJC  begon met Lex Hoogervorst in het doel. Voor hem de verdediger Dirk Jan van den Oever, Dirk Draijer, Jelle van Went en Max de Haas. Op het middenveld Vincent ter Burg, Chris Hoogervorst en Stef van der Zalm. En in de aanvalslinie begonnen Pisas Gerson, Wesley Haasnoot en Roy van Leeuwen in de basis-elf.

De ploegen begonnen zichtbaar met aftasten en het voorkomen van een vroege tegentreffer. Het eerste kwartier was SJC voornamelijk actief op de helft van IJsselmeervogels. Maar de Spakenburgers stichtten met hun tegenstoten wel veel gevaar. Voor SJC kwam de eerste mogelijkheid via Wesley Haasnoot maar zijn inzet miste voldoende kracht.
De ingelaste drinkpauze gaf beide coaches de gelegenheid om hun ploegen nog even extra aanwijzingen te geven. En dat resulteerde vooral in 2 uitstekende kansen voor de Vogels uit Spakenburg.
De grootste kans kwam er op slag van rust voor SJC. Een vlotlopende aanval bracht Roy van Leeuwen in positie maar de uitstekende doelman Schaap wist een zeker lijkende treffer te voorkomen.

Na de pauze kwamen de voorspelbare wissels In het centrum van de verdediging verschenen Ralph van Oosten, Sven Wisselink en Anouar Benchellal.
OP het middenveld kansen voor Motta El Yaakoubi en wat later ook voor Thijs van Donk en Mark Turk.
De 2e periode bleek IJsselmeervogels meer grip op de wedstrijd te krijgen, waarbij ook veel wisselspelers aan de bak kwamen. Het leverde een aantal hachelijke momenten op in de box van SJC. Toch was er een slippertje van Lex Hoogervorst nodig om de Vogels op een 0-1 voorsprong te brengen.  SJC had vervolgens nog 10 minuten de kans om de gelijkmaker te scoren. Het werd echter toch 0-2 nadat een vlotlopende aanval nu wel doeltreffend werd verzilverd.
SJC schroomde niet om op een treffer te jagen. Een slim balletje van de hardwerkende Motta El Yaakoubi belande nog op de lat. Maar in de stand kwam geen verandering meer.
Dinsdagavond de volgende oefenwedstrijd van SJC tegen Scheveningen, een 2e divisieploeg. Aanvangstijd 20.00 uur.