Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC kansrijk in slotfase tegen Huizen

Bij de voetbalvereniging Huizen stond deze week op de website te lezen: ‘De laatste thuiswedstrijd is er niet zomaar eentje. Ons eerste elftal kan tegen SJC uit Noordwijk kampioen worden. Om de echte sfeer erin te houden zorgt DJ Eric C na de wedstrijd voor pompende beats en maken we er een fantastisch feestje van.’

Maar de mannen van Marcel IJzendoorn verstoorde dat geplande feestje. Want de uitslag was 1-1 en had feitelijk in de slotfase absoluut in het voordeel van de in het blauw gestoken zwartwitten moeten uitvallen. Want SJC scoorde volgens velen in die slotfase een geldig doelpunt welke helaas werd afgekeurd.

Maar hoe dan ook, omdat er geen winnaar kwam werd Huizen geen kampioen en zal SJC zal aanstaande zaterdag nog vol aan de bak moeten om een aan een dreigende nacompetitie te ontsnappen.
Bij SJC stond Jelle van Went naast Max de Haas in de verdediging en Sven Wisselink speelde net voor die verdediging naast Timo Heemskerk en Frans van Niel.
Vleugelverdedigers Ralph van Oosten en Jordy Groot kregen soms de steun van de vleugelspitsen Martijn van Trigt en Chris Hoogervorst. Waardoor Tom Duindam vaak met de lange trap moest woorden aangespeeld.
Nadat de Huizen-supporters met oorverdovend vuurwerk en enorme groengele rookbommen de spelers hadden verwelkomd werd er afgetrapt.
En SJC begon dus zichtbaar terughoudend maar deze keer wel vanuit een goede organisatie. Dat betekende kilometers vreten voor de middenvelders en spaarzame bespeelbare ballen voor het spitsen trio. Huizen nam het initiatief maar tot dominant voetbal kwamen ze niet.

Het zichtbaar platgelopen kunstgrasveld bleek vervolgens een extra handicap voor de SJC-voorwaartsen. In deze omstandigheden verweerde SJC zich zo goed mogelijk en in het eerste kwartier was dit voornamelijk de aanvalsdriften van Huizen in de kiem smoren. Dat leverde voornamelijk actie op het middenveld op met daarnaast over en weer wat speldenprikjes via corners en vrije trappen.
Helaas voor SJC sloeg Huizen vanuit zo’n corner genadeloos toe en stond er na 25 minuten 1-0 op het scorebord. Deze tegenvaller bracht SJC er niet toe van speelwijze te veranderen. Even later werd er opnieuw gescoord maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding op keeper Lex Hoogervorst. Op slag van rust leek Tom Duindam de gelijkmaker op zijn schoen te hebben maar de bal scheerde juist naast de paal.

En na de rust veranderde de situatie snel. SJC zocht direct de aanval en Huizen leek te willen afwachten. De ploeg werd nu teruggedrongen en Tom Duindam kwam in de 49e minuut gevaarlijk door. Een eerst nog afgeslagen bal werd vervolgens een prooi voor de gretige Chris Hoogervorst, die wel het doel vond:1-1.
Direct hierna moest verdediger Jelle van Went geblesseerd het veld verlaten. Middenvelder Thijs van Donk werd de vervanger en Sven Wisselink keerde terug op zijn vertrouwde positie in de verdediging.
Natuurlijk probeerde Huizen iets terug te doen en Lex Hoogervorst dook een gevaarlijke kopbal uit de hoek. SJC verdedigde stevig en Max de Haas liep tegen een gele kaart op. Hierop bracht trainer IJzendoorn de lange kopsterke Mark Turk voor Timo Heemskerk.
Huizen straalde niet meer uit dat men kampioen wilde worden. En SJC kreeg aanvallend steeds meer mogelijkheden.
In de slotfase, er kwam ruim 5 minuten extra tijd, verstomden de aanvankelijk luid reagerende Huizen-supporters. Ook al omdat SJC plots kansen kreeg. Tom Duindam was er 2 keer dichtbij en Rick Brabander scoorde de afgekeurde goal.
Twee minuten later knalde Duindam op het aluminium. De stand bleef dus 1-1 en na afloop zei IJzendoorn zich, ondanks de kansen in de slotfase, toch wel te verenigen met het gelijke spel.
Volgende week kom Swift Amsterdam naar de Lageweg. En er ligt voor SJC maar één opdracht en dat is deze wedstrijd winnend af te sluiten. En daarmee handhaven veilig te stellen.