Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC heeft geen kind aan VVSB

Met 3-1 winnen in Noordwijkerhout terwijl de uitslag ook nog een veel hoger had kunnen uitvallen. De aanwezigen SJC-supporters speculeerde al richting competitie en een rol in het linker rijtje.

‘Het is pas 3 augustus’. Daarmee pareerde trainer Marcel IJzendoorn direct deze optimistische commentaren. Die te horen waren na opnieuw een opvallend goed gespeelde wedstrijd van zijn ploeg tegen het overigens bepaald niet indrukwekkende VVSB.

IJzendoorn koos opnieuw voor het basiselftal een achterhoede met D J van den Oever, Dirk Draijer, Max de haas en Ralph van Oosten. Op het middenveld Stef van der Zalm. Vincent Verburg en Chris Hoogervorst. En de 3 spitsen Gerson Pisas, Wesley Haasnoot en Roy van Leeuwen. In het doel stond deze wedstrijd Roy Haasnoot. Op de bank zaten o.a. Anour Benchellal, Tom Duindam, Sven Wisselink, Jordy Groot en Mark Turk.

SJC begon voortvarend en al na 5 minuten werd keeper Ruben Valk door een zeer attente Gerson Pisas verrast: 0-1. VVSB probeerde daar waar het kon SJC vast te zetten maar dat lukte maar beperkt. Toch kwamen er ook voor de paarsen mogelijkheden. Een eerste echte kans werd hoog overgeschoten en even later leek VVSB te scoren maar vooraf was al buitenspel geconstateerd.

Toch liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Vanaf de linkervleugel wist Dion Hooi SJC-keeper Roy Haasnoot in de verre bovenhoek te verrassen:1-1.

SJC was daar niet van onder de indruk, gaf VVSB meer dan goed partij en gaf de 3e divisionist vooral een lesje in balvaardigheid. Gedurfd werden de duels aangegaan en in het strafschopgebied van de Noordwijkerhouters werd het code rood. Naast een aantal gemiste mogelijkheden werd er voor het rustsignaal nog 2 keer gescoord. Het was beide keren Wesley Haasnoot die koppend het net wist te vinden: 1-3. Hoewel het ook 1-4 of 1-5 had kunnen zijn werd met de stand van 1-3 de thee opgedronken. Na rust maakte Wesley plaats voor Tom Duindam, Maar bij de eerste aanval de beste raakte hij ernstig geblesseerd. In een catastrofaal duel bezorgde de elleboog van keeper Valk hem een gescheurde wenkbrauw en moest hij noodgedwongen van het veld.

SJC ging vervolgens onverstoord verder met de ongelijk ogende strijd. De al eerdergenoemde balvaardigheid kenmerkte het spel van de zwartwitten waar iedereen, ook de ingebrachte wisselspelers, een eigenrol in vervulde. De druk op VVSB bleef onverminderd maar meer doelpunten lever dit niet op. De zege kwam echter geen moment meer in gevaar.

Het optimisme bij de Noordwijkse supporters lijkt op zich wel gerechtvaardigd maar trainer Marcel IJzendoorn wilde aan de reeks goede oefenwedstrijden dus duidelijk nog geen conclusies verbinden. Dinsdag 6 augustus is er voor SJC op de Lageweg opnieuw een oefentest, dan tegen het Sassenheimse Ter Leede. Aanvang 20.00 uur.