Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC boekt moeizame winst op Purmersteijn: 2-1

Als je een wedstrijd moet spelen tegen de rode lantaarndrager terwijl jezelf in het linker rijtje bivakkeert, dan lijkt een overwinning boeken een formaliteit. Maar de technische staf van SJC benaderde de wedstrijd tegen Purmersteijn zeker niet als een gelopen koers. Want de Noord Hollanders zijn altijd een tegenstander gebleken die het SJC erg moeilijk weet te maken. En de uiteindelijke 2-1 overwinning kwam dan ook niet zonder problemen tot stand.

SJC begon zonder de geblesseerden Vincent ter Burg, Max de Haas en Mark Turk. Op de bank wel de van een blessure teruggekeerde Gerson Pisas. Die in gezelschap vertoefde van Dirk Draijer, Timo Heemskerk, Wesley Haasnoot, Thijs van Donk en keeper Willem Beuk. Centraal in de verdediging speelden daarom deze keer Jelle van Went en Anouar Benchellal.

SJC begon met de stevige noordoosten wind in de rug. En verwierf zich in de beginfase een lichte meerderheid. En dat resulteerde al na 8 minuten in de eerste treffer. Motta veroverde de bal op de 25 meterlijn en verzond een pass over de hele naar Roy van Leeuwen. Die op zijn beurt spits Tom Duindam vond die meer dan geweldig raak kopte: 1-0.

Kort daarop zagen we Benchellal een inzet van Purmersteijn spits Polman stevig blokken waarmee een schot op het doel werd voorkomen.

SJC bleef de beter voetballende ploeg, kreeg mogelijkheden met een vrije trap van net buiten de 16, een schot van DJ van den Oever dat net naast de paal ging en bovendien een serieuze poging van Stef van der Zalm.

Purmersteijn speelde opportunistisch voetbal wat bij het uitverdedigen een rommelige indruk maakte. Maar de ploeg kreeg na een half uur spelen wel mogelijkheden bij de soms scherp uitgevoerde counters. Een meer dan ongelukkig moment luidde de gelijkmaker in:1-1. En kort daarop kwam SJC tot tweemaal toe goed weg toen Purmersteijn geweldige kansen niet wist te benutten. Op het middenveld oogde het spel wat chaotisch en bij SJC was van onderling coachen nauwelijks enige sprake.

Na de thee begon Purmersteijn met het voordeel van de stevige wind in de rug. De gasten zette stevig druk en dat resulteerde in een overigens door scheidsrechter Eren Nurettin wel erg gemakkelijk gegeven strafschop. Maar ook deze kans was aan de Noord Hollanders niet besteed; de penalty werd gemist.

Purmersteijn voerde hierna de druk verder op maar meer dan een drietal corners binnen zes minuten leverde dit niet op.

Hierop bracht trainer IJzendoorn Gerson Pisas voor Motta. Met nog een kwartier te gaan kreeg SJC vervolgens via Stef van der Zalm een unieke kans maar de bal vloog hoog over. Toch zou de middenvelder de winnende treffer op zijn naam mogen schrijven. Tom Duindam was in een luchtduel de boomlange keeper te slim af. De bal viel voor de voeten voor Van der Zalm die, precies in de 75e minuut, meedogenloos uithaalde: 2-1.

Natuurlijk was er nog een spannend laatste kwartier plus 5 minuten blessuretijd. Met Wesley Haasnoot voor Roy van Leeuwen liet IJzendoorn zien dat hij zich niet verdedigend wilde ingraven. Sterker, SJC kreeg nog 2 behoorlijke mogelijkheden nadat Gerson Pisas zijn aanvallende kwaliteiten nog even mocht etaleren. Maar 2-1 werd uiteindelijk de eindstand.

Na afloop was SJC natuurlijk zeer tevreden over het resultaat. Marcel IJzendoorn toonde zich realist. ‘Het zit ons niet altijd mee maar vandaag zat het zeker niet tegen. Als Purmersteijn de strafschop had benut dan was het een andere wedstrijd geworden. Maar dat was niet het geval en dus konden drie welkome punten worden bijgeschreven.

Volgende week voor SJC de uitwedstrijd tegen VVOG in Harderwijk. Een sterk opererende ploeg die hun laatste 4 wedstrijden wonnen, op de 3e plaats staat en deze keer uit bij DVVA 0-1 lieten aantekenen.

SJC: Lex Hoogervorst, Jelle van Went, DJ van den Oever, Jordy Groot, Anouar Benchellal, Stef van der Zalm, Chris Hoogervorst, Ralph van Oosten, Motta El Yaakoubi (71 Gerson Pisas), Tom Duindam, Roy van leeuwen (80 Wesley Haasnoot)

Hier de link naar de samenvatting van deze wedstrijd.