Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC oefent nuttig en verslaat Scheveningen: 3-1

SJC speelde zijn 3e oefenwedstrijd opnieuw tegen een 2e divisionist. Deze keer was doelman Willem Beuk de sluitpost met voor hem Ger Jan v.d. Oever, Anouar Benchellal, Max de Haas en Ralph van Oosten. Op het middenveld startten Motta El Yaakoubi, Sven Wisselink en Stef van der Zalm. Daarvoor speelden Wesley Haasnoot, Gerson Pisas en Roy van Leeuwen.
Op de bank zagen we dat de van vakantie teruggekeerd Tom Duindam zijn plekje daar had ingenomen.

SJC begon overtuigend en schroomde niet om Scheveningen, wanneer de mogelijkheid zich voor deed, al vroeg onder druk te zetten. In de eerste 10 minuten leverde dit voor SJC direct al 2 mogelijkheden op. Na 10 minuten was er de eerste corner voor Scheveningen. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht met goed voetbal waarbij SJC vooral leek te zoeken naar afspeelmogelijkheden op de snelle spitsen. Maar de ruimte achter de verdediging kon niet worden benut.

De ploegen bleken aan elkaar gewaagd en opnieuw werd bij het uitverdedigen een slippertje van doelman Beuk de aanleiding voor een Scheveningse treffer: 0-1.
SJC stelde daar wel het een en ander tegenover maar de aanvallen werden of onschadelijk gemaakt, of stierven soms in schoonheid. Vlak voor de rust leek Gerson Pisas met een volley doeltreffend te kunnen zijn maar de inzet werd nog juist geblokt.

Na de rust natuurlijk de nodige wissels in beide teams. Zo verving Mark Turk aanvoerder Stef van der Zalm en zagen we o.a. Jelle van Went, Dirk Draijer, Chris Hoogervorst, Vincent Verburg en wat later Timo Heemskerk en Tom Duindam hun opwachting maken.
Kort na de rust kon een attente Chris Hoogervorst met een slim stiffie de doelman verschalken 1-1.

De tweede treffer op naam van Gerson Pisas was een al even fraaie afronding van een goed lopende aanval. En de laat in de 2e helft aan getreden Tom Duindam rondde op de hem zo kenmerkende wijze een fraaie voorzet van Roy van leeuwen af. De 3-1 overwinning was terecht ook al omdat Scheveningen in de 2e helt het doelman Beuk geen enkele keer lastig wist te maken.

Oefenwedstrijden blijven oefenwedstrijden maar de gretigheid van de spelers is opvallend en het team blijkt nu in de breedte voldoende op sterkte om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien. Zaterdag oefenen tegen VVSB. Een volgende test tegen een stevige ploeg die echter van Rijnsburgse Boys, met 1-4, les kreeg in efficiëntie.