Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC - Swift 1-1

Klik hier voor de samenvatting van Bollenstreek Omroep.

Een succesvol einde na het bijzondere voetbalseizoen van SJC
Het was spannend, het was billen knijpen, het was kansen krijgen, en soms was het ergeren of heel diep zuchten. Maar uiteindelijk was het toch 2x luidruchtig. Eerst bij het onverwacht raakschieten van Sven Wisselink en vervolgens na het onnodig lang uitgestelde eindsignaal van scheidsrechter Kenneth van Dijk. De voor elke meter strijdende ploeg van Marcel IJzendoorn stelde, met een 1-1 gelijkspel, het voortbestaan van SJC als divisionist veilig.

De technische staf was deze week tot de conclusie gekomen dat SJC dezelfde strijdwijze als die tegen kampioenskandidaat Huizen zou moeten hanteren. Om het vooral de beweeglijke en technisch vaardige ploeg van het Amsterdamse Swift, moeilijk te maken.
SJC wist zich deze middag weer verzekerd van de trouwe supporters. De Black White Army zorgde voor een meer dan passende entourage, compleet met vooraf afgestoken vuurwerk, zwart-witte rook, luidkeels gezongen strijdliederen en de noodzakelijke aanmoedigingen.

Opnieuw begon SJC vanuit de strakke organisatie, om daarmee vooral een snelle Amsterdamse treffer te voorkomen. Dat leverde natuurlijk een eerste kwartier op waarbij het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van SJC. Natuurlijk werd daar waar mogelijk geloerd op een counter of op een mogelijkheid om spits Tom Duindam aan de bal te laten komen.
Na een kwartier kreeg SJC een eerste corner te nemen waarbij Ralph van Oosten, overigens in een moeilijke situatie, net naast de doelpaal kopte. De tweede mogelijkheid voor SJC kwam er vanuit een vrije trap van zo’n 30 meter. De mee opgekomen Max de Haas zag daarbij net geen kans om te scoren.
SJC durfde in de periode duidelijk dus iets meer. En vanuit de combinaties werd het spel wat meer verplaats richting het Amsterdamse doel. Na ruim 25 minuten stond het verdedigend niet goed, maar het doelgerichte schot van Burgers werd een prooi voor keeper Lex Hoogervorst.

Dat was het sein voor Swift om meer druk te gaan zetten op de SJC-verdedigers en dat resulteerde in een viertal corners. Trainer Jimmy Simons van Swift gaf, opvallend genoeg, na 35 minuten de vertrekkende Swiftspeler Raymond Manuputty een publiekswissel.
Hiermee was voor SJC de druk even van de ketel en kort daarop noteerden we het eerste gevaarlijke schot van SJC  binnen de palen. Dat overigens door een uitstekende keeper werd weg gebokst.
Na de doelwisseling begon SJC, opnieuw net als tegen Huizen, met een offensief. Het resulteerde direct in een paar mogelijkheden. Na ruim vijftig minuten had SJC afstand moeten nemen. Een opgekomen Max de Haas schoot vanaf de linkervleugel de bal richting Amsterdamse doel. De door de keeper afgeslagen bal viel voor de voeten van Tom Duindam, maar die schoot van heel dichtbij opnieuw tegen de keeper op. Niet veel later was er weer de druk in het strafschopgebied. Mark Turk kon vanaf links de bal in de doelmond brengen. Keeper Reno van der Meer bracht met beide vuisten redding. Vervolgens kon Sven Wisselink van buiten de 16 aanleggen, maar ook dit schot vloog over de dwarsligger. Inmiddels was de moegestreden Mark Turk gewisseld voor Younes Seghrouchni.  En ook daarna bleef het wachten op een eerste Noordwijkse treffer.  Een voetbalwet zegt dat er dan aan de andere kant wel wordt gescoord.  En zo was het ook. Even werd de verdedigende organisatie verwaarloosd en dat resulteerde in de 71e minuut in een onverdiende 0-1. Bij SJC verliet aanvoerder Timo Ruigrok onder luid applaus het veld en werd Rick Brabander, natuurlijk met een aanvallende rol, zijn vervanger.
SJC was na het doelpunt, zichtbaar even aangeslagen en Lex Hoogervorst moest bij een gevaarlijk schot de bal uit de uiterst benedenhoek duiken. Toch pikte SJC daarna de draad weer op maar ook routiniers Van Trigt, Van Niel en Duindam konden de beperkte mogelijkheden niet benutten om te scoren. Toch viel er in de 82e minuut de gelijkmaker.  Een op 45 meter van het doel toegekende vrije trap, vertrok laag van de voet van Sven Wisselink. De volledig verraste keeper Van der Meer zag tot zijn verbazing dat de bal rechtsreeks doel trof: 1-1.

De welkome gelijkmaker werd door BWA omlijst met luidluchtige positieve reacties en in de dug-out slaakte de technische staf zuchten van verlichting. Ook al omdat bekend was dat de concurrentie niet echt voor verrassingen ging zorgen. SJC had daarna opnieuw nog kansen om de volle winst te pakken maar het bleef bij 1-1.

De vreugde was er na afloop niet minder om. Op het veld vierden spelers en begeleiders eerst nog hun eigen feestje, in het clubhuis ging het geplande feestje direct al van start. En met mogelijk nog een enkele training in de komende week is er even een periode geen prestatievoetbal maar tijd voor ontspanning ter voorbereiding op de start van het volgend seizoen.