Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Oefenwedstrijd tegen Ter Leede levert een gelijkspel op

Het oefenprogramma van SJC, in de voorbereiding op het seizoen 24/25, verloopt meer dan interessant. Vooral de recente overwinning op VVSB sprak bij velen tot de verbeelding. En dat was ook te merken aan de verrassende hoeveelheid toeschouwers bij het duel van SJC tegen Ter Leede, dat dinsdagavond aan de Lageweg werd gespeeld.

SJC begon met Lex Hoogervorst in het doel, met Dirk Draijer, Sven Wisselink, Anouar Benchellal en Jordy Groot in de verdediging. Mark Turk. Motta El Yaakoubi en Vincent ter Burg speelden op het middenveld. En Wesley Haasnoot, Gerson Pisas en Roy van Leeuwen vormden de voorste lijn.

Op de bank zaten o.a. DJ van den Oever, Stef van der Zalm, Max de Haas, Ralph van Oosten, Timo Heemskerk en keeper Willem Beuk. Tom Duindam bleef met zijn hoofdblessure nog aan de kant terwijl Chris Hoogervorst en Jelle van Went nog met vakantie waren.

SJC begon met Motta heel dicht achter spits Gerson Pisas, creëerde druk en verwierf een tweetal corners. Ter Leede loerde op de snelle counter en probeerde SJC bij het uitverdedigen dicht tegen het doel van Lex Hoogervorst vast te zetten.

Na 10 minuten moest keeper Lex zich strekken om een strak schot over de dwarsligger te tikken. Het bleek uitstel van executie want even later was het wel raak. Via Dirk Hoekstra werd het 0-1.

Tot aan de drinkpauze die na ruim 20 minuten werd ingelast had SJC moeite met het behoedzaam uitverdedigen en het opzetten van combinaties van achteruit. Na de drinkpauze bleek dat Ter Leede meer vanaf de middenlijn de SJC aanvallen wilde opvangen. Kennelijk omdat daardoor de ruimte achter hun verdediging veel geringer werd. Het spel, golfde vervolgens wat op en neer Gerson en Wesley kregen wat kleine mogelijkheden o.a. na een verre inworp van Gerson.

Op slag van rust een 100% kans die door de keeper werd gepareerd. Ter Leede antwoorde nog met een even grote kans maar dat schot verdween naast het doel. Met de 0-1 kam de rust.

In de 2e helft begon SJC opportunistisch en zette met Vincent ter Burg en Mark Turk druk op het middenveld. Maar werd helaas al snel verrast toen een uitstekende Sassemse soloactie tot 0-2 leidde. Ter Leede kreeg echter nauwelijks tijd om van het succes te genieten omdat Motta direct voor 1-2 zorgde.

De jacht op de gelijkmaker werd onderbroken door de te verwachten wisselcarrousel. Waardoor de bankzitters nu veldspelers werden. SJC werd vervolgens min of meer de bovenliggende partij wat in de absolute slotfase een fraaie gelijkmaker opleverde. Het was Stef van der Zalm die heel handig de bal succesvol in het net schoof.

Met nog 3 oefenwedstrijden tegen respectievelijk Forum Sport, RCL en UVS, en nog 5 trainingen voor de boeg, moet de technische staf langzaam maar zeker een basisteam gaan formeren. Een eerste conclusie kan zijn dat SJC in de breedte sterker is geworden en ook dat de duelkracht, zowel verdedigend als aanvallend, lijkt te zijn toegenomen.

Het eerste competitieduel staat zondag 25 augustus op het programma. Dan moet het basisteam er staan, want in het Noord Hollandse Hoorn moet de strijd worden aangegaan met het altijd sterke Hollandia.