Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

In memoriam Ben Zonneveld

Hoewel het al enige tijd heel duidelijk was dat Ben Zonneveld de strijd tegen zijn ziekte snel zou gaan verliezen, kwam het definitieve bericht toch nog heel hard binnen. ‘Mijn leven is mooi geweest. Ik was er zelf nog niet klaar mee, maar mijn lichaam dacht daar anders over’, liet Ben ons tot slot weten.
Een recent bezoek aan zijn ziekbed maakte al duidelijk dat Ben vooral een realist was. Zo kende we hem ook al jaren. Als actief voetballer/keeper, zowel op het veld als tijdens zijn wekelijkse zaalvoetbalavondje, kon hij heel ook al heel nuchter reageren als anderen zich lieten leiden door emoties. Nuchter of liever zakelijk relativeren hoorde bij hem zoals zijn humor, zijn sigaretje en zijn biertje. Maar let wel, emotie was ook hem niet vreemd.
Ben Zonneveld was een échte. Een echte SJC’er en een echt mens.
Binnen onze club vervulde hij diverse functies. Alles memoreren wat hij heeft gedaan is onmogelijk.
Natuurlijk was hij actief als Ben de Bever’, o.a. de zeer verdienstelijke keeper van SJC 6. En voor bezetting van de bar in het clubhuis kon men ook een beroep op hem doen.
Daarnaast maakte hij zich nuttig als trainer en begeleider van de lagere jeugd. En maakte hij diverse malen tijd vrij voor de begeleiding van de jeugd tijdens diverse uitstapjes, zowel in Nederland als buiten de landsgrenzen. Waarbij heel serieus zijn, door hem werd gecombineerd met vrolijkheid en de nodige, soms wat cynische humor die hem eigen was.
Daar werd ook de selectie van SJC op getrakteerd toen hij, eenmaal uit gevoetbald, een aantal jaren grensrechter werd bij het vlaggenschip van onze club.
Als selfmade eigenaar van een verzekeringskantoor trad hij toe tot de businessclub en in die hoedanigheid vergezelde hij ook graag de spelersgroep op het jaarlijkse trainingskamp. Een kaartje leggen, een biertje drinken, snedige opmerkingen lanceren en op die manier een persoonlijke bijdrage leverend aan het groepsproces.
 
Onze voetbalclub SJC zal Ben Zonneveld zeker gaan missen maar veel groter nog zal het gemis zijn voor zijn vrouw Corinne en de kinderen. Hen stond natuurlijk een andere toekomst voor ogen nadat Ben recentelijk besloot om de business te verkopen en te stoppen als ondernemer. Het gezin zal nu verder moeten zonder Ben.  De vader en echtgenoot, die in het bericht van zijn overlijden is omschreven als lief, vrolijk en zorgzaam. Namens heel SJC wensen wij Corinne en de kinderen tijdens deze moeilijke dagen en in de komende periode heel veel sterkte toe. Wij nemen deze week met elkaar gepast afscheid van Ben Zonneveld; een echte SJC’er, een écht mens.