Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

een groot compliment

Gisterenavond ontvingen wij onderstaande email, hier mogen wij beste trots op zijn dit is toch waar we het met z’n allen voor doen!

Goedenavond,

Graag stel ik mijzelf even voor. Mijn naam is Guilliano de Bruijn. Ik ben 36 jaar en woon in Katwijk. Op het moment ben ik actief voor FC Rijnvogels als (gediplomeerd) scheidsrechter, begeleider + speler van Heren 8 en trainer/coach van de JO15-2. 'Zaterdag voetbaldag' is voor mij een begrip.

Afgelopen zaterdag waren we bij u te gast voor de wedstrijd tegen SJC JO15-3. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de wedstrijdsecretaris. De sfeer in de commissiekamer was prettig en gastvrij. Ook toen bleek dat er nog spelers in de kleedkamer aan het douchen waren, was het geen probleem om voor de wedstrijdbespreking gebruik te maken van een leegstaande kleedkamer. 

De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter die al gauw liet merken over een dosis ervaring te beschikken. De leidsman floot foutloos. Maar ook veel lof voor de begeleider en spelers van de JO15-3. Sportiviteit en de focus voor het spel voerde de boventoon in deze wedstrijd.

Wij beschikken over een jonge ploeg die wekelijks moet opboksen tegen tegenstanders die of een kop of een jaar groter zijn. Intimidatie en een vijandige houding is ook iets wat we veel hebben meegemaakt. En voor een jonge ploeg is het dan best lastig om dat te moeten filteren en daar zelf niet op in te gaan. Iets wat we de jongens wel altijd proberen mee te geven. 

Maar toen we afgelopen zaterdag op 1-1 kwamen in de 2e helft, volgde een slotfase waarin beiden ploegen bleven voetballen. SJC toonde zich hier met name enorm volwassen in. Daar waar onze spelers notabene na een verlies werden opgewacht bij Meerburg (6-0) en VVSB (2-1), konden we nu rustig de kleedkamer in. Sterker nog, onze kleedkamers waren naast elkaar en de jongens die er rondhingen gaven een groet naar ons en waren rustig in gesprek met elkaar.

Ook toen ik terugkwam uit de kantine met een arm vol zakjes snoep voor mijn spelers, kreeg ik een vriendelijke opmerking van de trainer. De interactie met zijn spelers die daarbij liepen was eveneens positief. Het was een stukje karakter waar de club SJC trots op mag zijn. Aanvullend droeg het barpersoneel van dienst ook enorm bij aan de gezellige sfeer in de kantine.

We hebben dit seizoen met de jongens een hoop gekke dingen meegemaakt. En vaak lag er dan ook een vraag om een melding van te maken. Echter, dit zijn juist de dingen waar ik graag een melding van maak. Daarom wil ik u bedanken voor de gastvrijheid van afgelopen zaterdag. Onze jongens hebben heerlijk kunnen voetballen in een uiterst veilige en respectvolle omgeving. En daar zijn we dankbaar voor. Heel erg bedankt!

Hartelijke groet,


Guilliano de Bruijn

(Trainer FC Rijnvogels JO15-2)