Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

​SJC oefent tegen UVS: 4-0

De laatste oefenwedstrijd, een week voor de start van de competitie bracht de te verwachten overwinning op de Leidse 3e klasser UVS. De vraag met welk basisteam coach IJzendoorn aan de wedstrijd zou gaan beginnen was vooraf interessanter dan de vraag of er van UVS gewonnen kon worden. Ook al omdat spits Tom Duindam ontbrak wegens vakantie en vleugelaanvaller Gerson Pisas nog te veel last had van zijn enkelblessure. 

De wedstrijd vond plaats op het prachtige gras van het ‘stadion’ met een verrassend veel toeschouwers op de tribune. 

SJC begon met Lex Hoogervorst in het doel. De achterhoede werd gevormd door Dirk Jan van den Oever, Sven Wisselink, Max de Haas en Jordy Groot. Het middenveld bestond uit spelmaker Stef van der Zalm, de vooral aanvallend opererende Chris Hoogervorst en Vincent ter Burg. In de voorste lijn Roy van Leeuwen, Wesley Haasnoot en gelegenheidslinksbuiten Motta El Yaakoubi. 

UVS begon ambitieus en na een eerste mogelijkheid voor SJC volgde er mogelijkheden voor de Leidenaren via een fraaie aanval, een corner en een afstandsschot. 

Na 10 minuten nam SJC meer initiatie ook al omdat vanaf dat moment de persoonlijke duels vaker werden gewonnen. SJC was dominant maar UVS liet zich niet onbetuigd. Pas na 35 minuten kon de ban worden gebroken toen Chris Hoogervorst op aangeven van Roy van Leeuwen snoeihard binnenkopte: 1-0. 

Al snel gevolgd door een tweede Hoogervorst-treffer, en dat was niet zomaar een doelpunt maar en hoogstandje. Een voorzet lek aan hem voorbij te gaan maar in uiterste poging viel de bal op zijn ver achter zijn rug uitgestoken voet en verdween vervolgens pardoes in het net:2-0. 

SJC domineerde en Wesley Haasnoot, Motta en opnieuw Chris Hoogervorst lieten na omdoeltreffend af te ronden. 

Na de rust, met wat verse krachten bij de Leidenaren, werden plots wat meer duels verloren. Maar desondanks bleef SJC de bovenliggende ploeg. Na een uur spelen mochten Max de Haas en Sven Wisselink in de dug-out plaats nemen en kwamen Dirk Draijer en Anouar Benchellal als centraal duo in het veld. En even later verving Ralph van Oosten rechtsback D J van den Oever. 

Kort daarna leek Jordy Groot het huzarenstukje, geweldig scoren met een opportunistische volley, te willen herhalen. Maar deze keer vlog de baal juist over de dwarsligger. 

Toch viel snel de 3-0. Deze keer was het Wesley Haasnoot, die zijn goede optredens in de spits opnieuw benadrukte door koppend te scoren. Ook de 4-0 was een met het hoofd gescoord doelpunt. De voor Wesley Haasnoot goed ingevallen Timo Heemskerk bediende, ook al met het hoofd, Motta op maat. De bepaald over enorme lengte beschikkende gelegenheidsbuitenspeler kopte perfect binnen.